Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

петък, 12 юни 2009 г.

Peugeot 308 CC



Най-новият модел на Peugeot - 308СС е тук. Първото публично представяне на
автомобила ще бъде този уикенд на специалното юбилейно издание на тенис турнира
Peugeot Roland-Garros, организиран от София Франс Ауто и Automobiles Peugeot.
Автомобилът ще може да бъде видян на кортовете на тенис клуб Малееви. Именно тогава всички ще могат да разберат защо моделът е подходящ за всички сезони.

Всички си спомнят елегантните 401, 601 и 402 Eclipse от 30-те години, когато се ражда концепцията на Peugeot за купе-кабриолет с покрив, който се прибира в багажника. На автомобилния салон в Женева през 1998 година, Peugeot представя своето виждане за удоволствието от автомобила с прототипа 20♥, който предизвика емоция, възхищение и завист.

През следващите години, Марката трупа опит, в резултат на който се раждат моделите 206 СС и 307 СС. С тях е поставено началото на „демократизацията“ на този дотогава елитарен автомобил. След успеха на първото поколение, щафетата е поета от 207 СС и новият 308 СС.

До края на юни 2008 са произведени 636 600 купе-кабриолета Peugeot за радост на почитателите на този тип автомобили за удоволствие. Те превърнаха Марката в световен лидер в сегмента:
462 300 Peugeot 206 CC, след което 207 СС с 2+2 места, в сегмента В,
174 300 Peugeot 307 СС с 4 места, в сегмента М1.

След лансирането на 307 СС през 2003, структурата на този пазар се променя коренно с налагането на твърдия за сметка на мекия покрив, който е по-малко функционален и по-неустойчив. За по-голямата част от клиентите, 307 СС представлява основният семеен автомобил, избран, защото е интелигентен и красив, и оценен заради комфорта и качествата му на пътя. 308 вече замести 307 във всичките му версии и използвайки всичките му предимства. В същото време той се представя със сериозни нововъведения, модернизъм и силна индивидуалност.

По същия начин 308 СС, с 4 индивидуални седалки, използва козовете на 308, опита на Peugeot в областта на купе-кабриолета, но най-вече, обещава неповторимо удоволствие: невероятната възможност да се забавляваме със сезоните и да използваме максимално конфигурацията кабриолет.

Благодарение на изключително внимателно разработените пропорции, както в конфигурация купе, така и кабриолет, 308 СС получава модерна и динамична каросерия, която излъчва сила.
Нисък, със силно скосено предно стъкло, добре изразена предна броня, скулптурирани странични части, хромиран кант под стъклата, оригинален капак на багажника и модерни задни светлини, 308 СС притежава забележителна индивидуалност.

Интериорът носи духа „Grand Tourisme“. Moделираните предни седалки са с вградени подглавници, в основата на които се вижда решетката на системата за отопление „Airwave“. Формата на задните седалки осигурява неочакван в един кабриолет комфорт на тези места.
Металните елементи на страничните ръкохватки внушават динамиката и силата на автомобила. Спортният волан и специфичният дизайн на таблото и на командния панел допълват атмосферата в купето.

Спортно или елегантно облечен, 308 СС предлага винаги качествени материи, като модерен текстил или кожа. Уникално за сегмента е предложението интегрална кожа. В черно, топло кафяво Vintage или сиво-бежово, салонът винаги е в хармония с външния цвят на автомобила: много стилното бяло Nacré, кафяво Terre d'ombre с оранжеви ефекти, както и класическите синьо, червено черно и сиво.