Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

събота, 20 юни 2009 г.

Dodge Ram

За да се подчертае офроуд потенциала на Dodge Ram, TRXtreme притежава клиренс от 4.5 инча (11.4 см), 20-инчови колела с огромни BFG гуми за офроуд, както и серия офроуд аксесоари. Отворите за охлаждане помагат да се поддържа температурата на двигателя, докато двойните ауспуси осигуряват наистина впечатляващ звук.



Малко по-спортно ориентиран пикап е Dodge Ram R/T. Вдъхновен от Challenger, той притежава HEMI V8 с мощност от 375 к.с., куплиран с автоматична трансмисия. Концептуално въздушно окачване позволява на R/T да се кляка доста повече до асфалта, като за специфичния външен вид допринася и уникалният бодикит – с промени по предната и задната престилка, както и по страничните прагове. Освен това има и 22-инчови колела, обути в гуми с размери 285/45 отпред и 305/40 – отзад. Спортният външен вид е довършен от задния спойлер. И за да бъде малко по-пикантен и интериорът, има специални кожени седалки, а воланът и инструментите са завършени в синьо.

Ram Sportsman притежава уникална цветова схема, вдъхновена от камуфлажните окраски. Уголемите калници и брони помагат каросерията да бъде опазена. Иначе има навигационна система, сателит SIRIUS, телевизия и DVD, които осигуряват забавленията отвътре. Иначе за специалното усещане в интериора спомагат и кожените седалки с бродираното на тях лого Sportsman.

Последният прототип на базата на Ram ще бъде Mopar Street Package. Уникален пакет акцентира върху удължаване на праговете и спойлерите, докато алуминиев „двоен шнорхел” (буквално така са го написали и чуждите колеги) подхранва със свеж въздух V8 двигателя с мощност от 384 к.с. Интериорът е завършен със седалки, облицовани с велур и кожа. Товарният отсек междувременно (подобно на Ram R/T и Sportsman, притежава LED осветление за по-лесно опериране с товарите.