Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

събота, 20 юни 2009 г.

VW Pickup

Доста замаскирани прототипи на автомобила бяха забелязани да тестват из Европа в последните няколко месеца. Въпреки че засега няма никакви официални данни, някак си са се зародили спекулации, според които моделът ще се нарича Robust или Taro.





Дългоочакваният пикап Volkswagen Robust се оказа, че няма да бъде предлаган в Европа и Северна Америка, но изглежда, че проектът е все още жив. Индикация за това е най-новата концептуална разработка на компанията. Моделът е подготвен за поява по-късно през тази седмица по време на 62-рото издание на IAA Commercial Vehicles Show в Хановер, Германия. Четиривратият пикап би трябвало да се предлага в Южна Америка и няколко други избрани пазари. Това се очаква да стане в началото на следващата година.




За да се поддържат ниски разходите,VW ще произвежда модела във фабрика в Аржентина и ще изнася малка част до други пазари. Те включват Южна Америка, Африка, Австралия, Югоизточна Азия, както и части от Източна Европа.

Що се отнася до прототипа Pickup, автомобилът е бил съвместно развит от VW и няколко немски фирми за оказване на помощ. Автомобилът е описан като предназначен за спасителите на плажа и е оборудван със сини LED светлини на покрива, табели със съкращението SAR (Search And Rescue – букв прев. Намирам и спасявам), както и товарен отсек с дължина от 150 см. Интериорът е доста семпъл, но въпреки това има централен мултифункционален touchscreen дисплей за стерео уредбата и сателитната навигационна система.