Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

петък, 12 юни 2009 г.

Switzer 997 GT2


Оберлин, Охайо не звучи като място за компания, специализирала се в направата на мощни доработки за немски екзотики като Porsche 911, но това място е дом на Switzer Performance Innovations (SPI) – компания, създаваща коли с много конски сили. Създадена от Тим Свицер преди няколко години, тунинг фирмата предлага туин-турбо кит с 800 к.с. за достатъчно екстремното и без него 997 Porsche 911 GT2.

С новия си проект Тим и неговия екип в SPI са искали да създадат много конски сили с ефикасна и равна крива на мощността, която доставя мощността плавно и не наказва шофьора с внезапни пикове на въртящия момент и мощността. Колата трябва да се движи с обикновен 93-октанов бензин.

Първоначалните дино-тестове показали, че колата е достигнала поставената цел от 800к.с., но инженерите са най-щастливи за това, че колата е управляема и на улицата.

За да достигнат тази мощност, момчетата от SPI са добавили разработени от тях колектори и спортна изпускателна система, нов комплект интеркулер и модифицирани GT30R турбокомпресори. Свицер се хвали, че това е напълно внедрена система, тъй заводският компютър е запазен непокътнат.

Не са обявени характеристики, но очаквайте времената да съвпадат или да са близки до тези на предишното творение на Свицер – Sledgehammer Porsche 911.