Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

петък, 12 юни 2009 г.

SEAT Bocanegra

Преди го харесахте, така че – ето го. Това е Bocanegra – серийна версия на красивия концептуален модел, който всъщност стана доста популярен. Ако се върнем към автомобилното изложение в Женева през 2008 година, то тогава Bocanegra бе звездата на щанда на SEAT, като впечатли всички гости с черната си предница. Всъщност впечатлението е било толкова силно, че е накарало SEAT да предоставят на клиентите си това, което толкова искат. За щастие, серийната версия, представена на 7 май по време на автомобилното изложение в Барселона е достатъчно близка до прототипа.

Като цяло това си представлява Ibiza Cupra, който е леко префасониран. Визуалната промяна обаче дотолкова се набива на очи, че е заслужил и името си – номенклатурата Bocanegra отдава почит на оригиналния Bocanegra 1200 Sport от 1975 година. В буквален превод Bocanegra означава „черна уста”.

Моделът ще се появи в шоурумите малко след оригиналния Ibiza Cupra – което ще стане това лято – като би трябвало да струва около 20 000 евро. За тези пари вие получавате черна предница, потъмнени предни светлини, черни странични огледала, уникални 17-цолови колела, спойлер и, разбира се, думата Bocanegra изписана отзад с големи черни букви.

Отвътре има уникални седалки, акцентирани с червени шевове, спортен волан с плоско дъно, лъскава черна тапицерия, алуминиеви педали, както и серия лога “B” на различни места в интериора.

Европейските купувачи ще могат да направят във вариант Bocanegra не само Cupra версиите на Ibiza, но също така и FR версиите. Конкретно Cupra ще бъде оборудван с битурбо 1.4-литров TSI двигател с мощност от 178 к.с. Все още няма някакви данни за динамичните показали, но при такава мощност и подобен агрегат се предполагат впечатляващи резултати. Моделът идва оборудван с новия електронен диференциал XDS с ограничено приплъзване на SEAT, както и новата седемстепенна DSG трансмисия на Volkswagen – с педалчета на волана.

Моделът може да се поръчва във всякакъв цвят..., стига предницата да бъде черна, а останалото да бъде бяло или червено. При всички положения едва ли би изглеждало интересно, ако целият модел бъде оцветен в черно.

По време на автомобилното изложение в Барселона от SEATпредставиха и скица на предстоящия Ibiza ST, за който от испанската компания твърдят, че ще бъде най-добре изглеждащия автомобил в този сегмент.