Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

понеделник, 15 юни 2009 г.

Rolls Royce Ghost

В момента Rolls Royce разработва нов модел, позициониран под Phantom, който ще бъде пуснат през 2010, като се очаква новият модел да удвои цифрата на произведени за година автомобили от супер-луксозния автопроизводител. Колата ще бъде наречена Ghost и последните шпионски снимки потвърждават, че тя ще бъде сериозно повлияна от концепцията Rolls-Royce EX200 от 2009г.




Ghost прилича на автомобил с модерни линии на Rolls-Royce, малко по-малък от сегашния Phantom. Елементи от дизайна като повдигнатия нос, дълъг капак, къса част от предния калник до предния капак, рязко наклонена А-колона и елегантна задница му дават по-неформално излъчване и по-спортен вид.

Автомобилът е с чифт задни врати, отварящи се обратно на посоката на движение, и е създаден да приюти петима възрастни. Дълъг е 5399мм, широк 1948мм и висок 1550мм.

Според дизайнерите интериорът ще бъде съзнателно изчистен. Механизмите ще бъдат спретнато изваяни, а по-важните функции ще бъдат подчертани с акценти от хром. Останалата част от купето ще бъде в кожа, истинско дърво и дискретно осветление.

Двигателят ще бъде 6.6-литров V12 с осемстепенна скоростна кутия, изпращаща въртящия момент към задните колела. Максималната мощност ще бъде 500к.с. Двигателят може да е по-малък от този във Phantom, но въпреки това мощността достатъчна.

Производството ще започне по-късно тази година във фабриката на компанията в Гуудуд на южния бряг на Англия.