Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

понеделник, 15 юни 2009 г.

Porsche Panamera

За много хора най-приятната част от шофирането на скъпа спортна кола е звукът от ауспуха, докато двигателят е форсиран до точката на истинско пищене, но има и моменти, в които искате да седите в колата и да слушате любимия си албум на път за своята цел. За втория случай прочутата немска аудио компания Burmester се съюзи с Porsche, за да създаде уникална уредба за новата Panamera, която излиза на пазара през 2010.


Ако името Burmester ви е познато, то е защото те работиха над музикалната система в ужасяващо скъпото Bugatti Veyron 16.4. По стечение на обстоятелствата Veyron е единствената друга кола, вдъхновила компанията да й създаде собствена аудио система. Уредбата в Porsche Panamera обещава да е много интригуваща, като с 16-те си говорителя наистина се надяваме да е такава.

Всеки говорител в тази поръчкова система има свой собствен усилвател, като тези говорители са от по 25 вата за пищялките до 300-ватов субууфер в багажника. Също така има и пищялка на таблото. Освен това всеки усилвател е аналогов, а не дигитален, за възможно най-добро качество на звука.

Резултатът от всичката тази технология е неповторим звук и като се има предвид, че отне на Burmester пет години да се занимават с Cayenne, за да усъвършенстват изкуството на музиката в автомобила, изглежда, че усилията са си стрували, щом Porsche одобри технологията след демонстрация от инженерите на компанията.

Обаче за целият този труд клиентите ще си плащат добре, като Burmester са поставили цена от почти 5000 евро за основната система. Ако това ви звучи скъпо, то имайте предвид, че аудио-системите на Burmester за дома могат да достигнат 100 000 евро.