Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

събота, 20 юни 2009 г.

Porsche Avalanche GTR 650 EVO-R

Немските специалисти по тунинговане на Porsche – Gemballa - представиха доста екстензивни модификации през последните няколко години под името Avalanche, включително и брилянтния GTR 800 EVO-R (базиран на 911 Turbo), чиято мощност не е 800, а 850 к.с.




Тунинг специалистът също така представи и малко „скопен” вариант със „само” 600 к.с. , като за да балансира нещата, ще представи и нов модел, известен като Avalanche GTR 650 EVO-R. Както индикира името, новият модел е взел за основа 911 Turbo Cabrio и получава мощност от 650 к.с. Това предоставя на модела максимална скорост от около 328 км/ч – постигната посредством серия промени по двигатели и някои аеродинамични подобрения.

С врати тип „чайка” и предни светлини, заимствани от Carrera GT, моделът също така ползва и уникални стоманени елементи, които директно са заварени директно в каросерията, така че да увеличат широчината на колата. Колата също така притежава и нов преден капак и странични прагове, предна престилка от въглеродни влакна, както и нова задна престилка, която да пасва на пипнатите LED задни светлини. Освен това има и вграден заден дифузьор, който да подобри притискането. На него му акомпанира и ново задно крило.

Двигателят получава нов състезателен колянов вал, нови бутала, както и по-спортно турбо. Също така има и нови разпределителни валове и глави на цилиндрите, както и нова спортна система за отработените газове, която позволява на колата да бъде малко по-шумна спрямо стандартния модел.

Финалният резултат от тези модификации не само визуално невероятни, но също така и от динамична гледна точка. Също така говорим за ускорение до 100 км/ч за 3.4 секунди благодарение на мощността си от 650 к.с. и въртящия момент от 950 Нм. Иначе има и дребни промени по интериора, както и нови спортни гуми и колела.

И докато качеството на модификациите е удивително, то шокиращото в случая е исканата цена. Става дума за 484 000 долара... отгоре над исканата цена на новото Porsche Turbo. С това общата цена на модела ще доближи 600 000 долара.