Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

събота, 20 юни 2009 г.

Peugeot Partner Tepee

За да отговори на нов вид търсене на пазара и да използва отличното си вътрешно пространство, Partner Tepee допълва гамата си с нова версия с 7 места.

Новото предложение е отправено към клиентите, които търсят алтернатива на минивана. Отличава се с невероятна модулност. Седемте седалки са индивидуални, а задните са сгъваеми и с възможност за демонтиране.
По този начин, интериорът може да се променя според нуждите на потребителите.
Partner Tepee 7 места използва максимално всички качества на минивана, а именно поливалентност, удобство, простор в купето, особено ценени от клиентите, които имат голямо семейство или обичат да прекарват свободното си време на открито.






7 индивидуални и модулни места
Вътрешно пространство на Partner Tepee позволява 7 индивидуални места, разположени по следния начин:
2 на ред 1
3 на ред 2, сгъваеми и демонтируеми
2 на ред 3, сгъваеми и демонтируеми

Удобството на местата на ред 3 е значително увеличено. За да се осигури достатъчно място за краката, седалките на ред 2 са изнесени напред с 90 мм и повдигнати с 42 мм спрямо версията с 5 места.
Подът също е повдигнат леко, което позволява на пътниците най-отзад да виждат по-добре пътя. Удобният наклон на тези седалки допринася за комфорта при пътуване.

Практичен интериор, който може да се организира по желание на клиента
Възможностите, които предлага Partner Tepee 7 места са повече: седалките на ред 2 и 3 могат да се сгънат или извадят, независимо от другите.
Теглото на една седалка от ред 2 е едва 14 кг, а от ред 3 – 12 кг. Следователно промяната на конфигурацията става с минимални усилия.

Достъпът до ред 3 става чрез сгъване на страничните седалки на ред 2. Широкият отвор на плъзгащите се врати улеснява качването и слизането на пътниците. Децата, обаче, сигурно ще предпочетат да се качат от багажника и да се възползват от пространството между двете седалки.

На пода в задната част на автомобила са обособени 3 отделения, в едно от които се прибира щората за багажа. Те допълват нишите на ред 2 и доказват функционалността на купето на Partner Tepee 7 места. Пътниците на ред 2 разполагат с масичка, тип „самолетна“, и могат да накланят облегалките си.

Обемът на багажника в конфигурацията 7 места е 100 литра под кората. При сгънати седалки на ред 3, той се увеличава на 470 литра, а при извадени седалки става 650 литра.

Удобен интериор, удобно пътуване
Динамичното поведение на пътя, качествата на спирачната система и комфорта, които предлага Partner Tepee 7 места са на много високо ниво, защото той използва ходовата част на Partner Tepee и ресори и амортисьори, предназначени за по-значителен товар отколкото във версията 5 места.

Шумовият комфорт е една от силните страни на автомобила. Пътниците от ред 3 могат да разговарят спокойно дори с тези най-отпред.

Богата гама безупречни двигатели
Според страната, Partner Tepee 7 места се предлага със следните двигатели:
1.6 л бензин 16v 110 к.с.
1.6 л HDi 90 к.с.
1.6 л HDi FAP 90 к.с.
1.6 л HDi FAP 110 к.с.

Всички модификации са с механична 5-степенна скоростна кутия. Филтърът за твърди частици с добавка, който е използван в двете дизелови версии, е израз на екологичните ангажименти, поети от марката.

Модификациите 1.6 л HDi са последното поколение дизелови двигатели на Peugeot. Техническото им ниво, за което свидетелства технологията директно впръскване под високо налягане тип „common rail“ от второ поколение или алуминиевата глава на цилиндръра с 16 клапана, позволява да се постигне удобство на управлението и ниски емисии и разходи на гориво.

Partner Tepee 7 места ще се предлага с две нива на изпълнение, Loisirs и Outdoor. Част от оборудването, като покрива Zenith, стават несъвместими с тази нова версия, заради по-високия ред 3.