Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

понеделник, 15 юни 2009 г.

Maybach Zeppelin

Новият Maybach Zeppelin бе представен по време на автомобилното изложение в Женева. Моделът ще оглавява моделната гама на марката с най- луксозните лимузини.


Новата лимузина представлява зенита в сегмента на супер ексклузивните лимузини. Този автомобил е достоен наследник на легендарния Maybach Zeppelin, световно признат за върхово изпълнение във висшето автомобилостроене през 30-те години на миналия век. За уникалния стил на новия Maybach съществена роля играе цветовото изпълнение на купето и перфектно изработените материали в интериора, чиито дълъг списък с възможни екстри включва първата в света изискана система за ароматизиране на купето . Новият модел превъзхожда познатите предложения от гама на марката, като представлява най-мощния Maybach произвеждан до момента. Накратко: Maybach Zeppelin символизира стилна елегантност и изкуството на автомобилопроизводството в най-висша степен. Новият Maybach Zeppelin ще бъде произведен в лимитирана серия от само 100 автомобила за целия свят.

Брошура на Maybach, датираща от 1930 година, ясно дефинира намерението на компанията: “Да създадем най-доброто сред най-добрите – автомобил, който да задоволи всяко едно желание и да въплъщава в най-висша степен елегантност и сила.” По същото време, Карл Майбах създава луксозен автомобил, с невиждан до момента дизайн. Той използва концепцията за мощния дванадесет цилиндров двигател от вече разработения двигател за летателната машина на пионера в авиацията Фердинанд Граф фон Цепелин. Вдъхновен от личността на графа, Майбах кръщава първия немски серийно произведен, дванадесет цилиндров, автомобил Цепелин (Zeppelin) и го предлага на най-изтънчената (и платежоспособна) клиентела. Автомобилът е с вместимост седем или осем литра и 150 к.с. или 200 к.с.

Дори днес, името Zeppelin предизвиква неописуем ефект в света на супер луксозните лимузини. Както и в миналото, Maybach отново създават Цепелин за клиенти, които търсят нещо повече от специално, дори в най-луксозния автомобилен сегмент. Моделите Maybach 57 Цепелин и Maybach 62 Цепелин са забележителни не само заради изисканата си елегантност, иновационни решения и изключително поведение, но и поради факта, че само сто автомобила от специалната серия лимузини ще бъдат произведени за цял свят.

Модификациите Maybach 57 S и версията на дългата база, 62 S, служат за база на новия модел. Върховото представяне е гарантирано и в двете изпълнения благодарение на 6.0 литровия V12 битурбо двигател под капака, който вече постига 471 kW/640 к.с. (+ 28 к.с.) и максимална мощност от 1000 нютон метра. За специалния статус на модела свидетелства гравираната плака под предния капак с надпис: "MAYBACH ZEPPELIN – ЕДИН ОТ 100”.

И двете версии на Maybach Цепелин притежават забележителни възможности. Категорично спортният Maybach 57 Цепелин е за собственици, които изпитват удоволствие да шофират сами и ускорява до 100 км/ч за 4.9 секунди, електронно ограничената му максимална скорост е 275 км/ч. Новият Maybach 62 Цепелин е създаден да бъде управляван от шофьор. Този автомобил достига от 0 - 100 km/h за 5.1 секунди и има ограничение на скоростта на 250 км/ч.

Новият Maybach 57 Zeppelin може да бъде закупен на цена от €406,000, Maybach 62 Zeppelin се предлага за €473,200 (по немската ценова листа, без включен ДДС). Пулверизаторът за парфюм може да бъде поръчан при допълнително заплащане на €3950.