Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

понеделник, 15 юни 2009 г.

Lexus LF-A

Появиха се нови шпионски снимки на производствената версия на Lexus LF-A по време на тестове. За пръв път се появява и малка част от интериора. Не може да се види много, с изключение на волана, който изглежда, че е направен от карбон, както и масивните пера за смяна на предавки, зад волана. Таблото изглежда е завършено с алкантара.




Предишни шпионски снимки и видео показват задно крило и дифузьор. LF-A е спортен автомобил, който трябва да разполага с V10 двигател с повече от 500к.с. Според някои съобщения той ще бъде пуснат през 2011. Икономически експерти твърдят, че дотогава икономическата ситуация ще се е подобрила. За разлика от Toyota конкурентът Honda не залага на покупки от клиенти, които в момента са ограничени от средства. Миналата година компанията отложи плановете за производство на тяхната суперкола NSX, която беше в доста късен стадий на разработване.

Твърди се, че Lexus подготвя своя LF-A модел за публична изява на Токио Мотор Шоу, през 2009. Състезателен 4.8-литров V10 взе участие на 24 часа на Нюрбургринг миналия месец.