Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

понеделник, 15 юни 2009 г.

Dodge Viper

След като бизнесът на Dodge Viper е засега в безопасност в ръцете на Fiat, процесът на производство във фабриката Конър Авеню в Мичиган бе възстановен. Chrysler напълно спряха производството си във северноамериканските си фабрики, когато обяви официално банкрут на 30 април.


Информацията бе потвърдена пред Wall Street Journal от говорителя на Chrysler, Макс Гейтс. Той каза, че производството е започнало рано в понеделник. Във фабриката са наети около 115 души, като те сглобяват суперавтомобила Dodge Viper за шосейни и състезателни цели. Въпреки това Chrysler планират да затворят всичките си фабрики между 13 и 20 юли за традиционната лятна почивка.

Тези последни новини определено вдъхват оптимизъм на феновете на Viper, но междувременно Chrysler планират или да продадат цялата марка, или да спрат производството на модела до края на годината. Имаше спекулации, че Fiat искат да сложат край на марката Viper поради опасения, че може да повлияе на продажбите на европейските им марки Ferrari и Maserati.

Останалите активи на Chrysler отидоха директно при Fiat, като италианците сега притежават 20 % от компанията.