Всички марки автомобили | Всички модели по марка | Ревю модели

понеделник, 15 юни 2009 г.

Relux S-Class Mercedes Benz

Ако някъде сте се чудили какво може да стане, ако дадете вашия Mercedes Benz S-Class (на стойност около 100 000 долара) на група незрящи деца, то от немската тунинг фирма Relux вероятно могат да ви помогнат малко в чуденето. Това може и да звучи малко пресилено, но просто дизайнът на най-новата им интерпретация на тема S-Class би оставила хората раздвоени.





Модификациите на лимузината бяха представени по време на автомобилното изложение в Есен миналата година, тунингованият S-Class притежава някои доста интересни екстри, които определено го правят уникален. Ако започнем с предницата – имаме нов преден спойлер, в който са вградени дневни светлини. И макар и да е популярно изказването „въпрос на вкус”, то всъщност е трудно да се намерят много хора, чийто вкус да одобрява дизайна на предницата. Но това не важи за екипа на RS-Auto, като според нас има нещо много атрактивно и интересно в стила на колата. Бронята отзад е леко изменена, като ауспусите под нея не изглежда да са позиционирани много адекватно. Иначе има и голям дифузьор. Идеята е добра, но не изглежда да е добре реализирана. И накрая за да се завърши вида на Дарт Вейдър, има налице 20-цолови матирани черни колела, които правят външния вид на колата още по-заплашителен.

Въпреки естетическите нестандартни решения, то Relux S-Class има какво да предложи и по отношение на механичния пакет. Според немската компания те предлагат подобрения за ECU-то, както и механични модификации като уникална система за отработените газове плюс и нови турбокомпресори. Това означава, че този S-Class получава няколко кончета отгоре. Интериорът също може да получи някои подобрения, но както и с интериора – дизайнерите може да приложат някои доста противоречиви решения по отношение на „стайлинга”.